انجير يكي از قديمي و پرخاصيت‌ترين ميوه‌هاست. انجير منبع خوبي از مواد معدني نظير پتاسيم، كلسيم، منيزيم، آهن، مس و

آنتي‌اكسيدان‌هايي نظير ويتامين a، k و e است كه با افزايش سلامت كلي بدن ارتباط مستقيم دارند.

انجير را به دو شكل تازه و خشك مي‌توان در بازار يافت. البته انجير تازه تنها در فصول گرم سال موجودند، به همين دليل هم مصرف

انجير خشك در ميان مردم متداول است. در هر 100 گرم انجير خشك، 249 كالري، 3/3 گرم پروتئين، 9/0 گرم چربي، 69 گرم

كربوهيدرات و 6/5 گرم فيبر وجود دارد. اين مقادير در انجير تازه به ترتيب 80 كالري، 3/1 گرم پروتئين، 3/0 گرم چربي، 3/20

كربوهيدرات و 2/2 گرم فيبر است.


پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي


انجير خشك حاوي فنول، امگا 3 و امگا 6 است. اين اسيدهاي چرب خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را كاهش مي‌دهند. علاوه بر

اين، برگ انجير تاثير زيادي بر ميزان تري‌گليسيريد موجود در خون دارد. در واقع، برگ انجير يك بازدارنده براي تري‌گليسيريد محسوب

مي‌شود و مقدار كلي آن را كاهش مي‌دهد. تري‌گليسيريد يكي از علل اصلي بيماري‌هاي قلبي است.



منا سب براي بيماران ديابتي


متخصصان معتقدند كه انجير مي‌تواند در كنترل ديابت افراد مبتلا به اين بيماري موثر باشد. علت اين خاصيت نيز وجود فيبر در انجير

است. برگ انجير باعث مي‌شود نياز بدن افراد ديابتي به انسولين كاهش يابد. اين مورد براي بيماراني كه بايد انسولين تزريق

كنند مي‌تواند موثر باشد. انجير سرشار از پتاسيم است كه مي‌تواند به كاهش جذب قند پس از هر وعده غذايي كمك كند. هرچه

ميزان پتاسيم در بدن بيشتر باشد، نوسانات قند در بدن كاهش مي‌يابد و ديابتي‌ها مي‌توانند زندگي عادي‌تري داشته باشند.


كاهش وزن


فيبر موجود در انجير خواص زيادي دارد. يكي از كارهايي كه فيبر انجام مي‌دهد، كمك به كاهش وزن است. به همين دليل است كه

معمولاً به افراد چاق يا داراي اضافه‌وزن توصيه مي‌شود فيبر زيادي مصرف كنند. البته توجه داشته باشيد كه انجير نسبتا داراي

كالري زيادي است و مي‌تواند منجر به افزايش وزن شود، خصوصاً اگر همراه با شير مصرف شود. به همين دليل بهتر است در

مصرف آن از اين جهت جانب تعادل را رعايت كرد. مصرف چند عدد انجير براي دريافت مواد مغذي آن كافي است. پس بهتر است در

مصرف آن زياده‌روي نكنيد.


كاهش كلسترول

انجير داراي پكتين است. پكتين نوعي فيبر گياهي و محلول است. هنگامي كه اين فيبر در سيستم گوارش جابه‌جا مي‌شود، به

سادگي كلسترول‌هاي اضافي را با خود حمل مي‌كند و به قسمتي از بدن كه مواد زائد براي دفع در آنجا جمع مي‌شوند منتقل

مي‌شوند. علاوه بر اين، انجير به دليل وجود فيبر زياد در آن مي‌تواند در كنترل اشتها و ميل شما به مصرف غذاهاي چرب و مضر

موثر باشد و از اين طريق نيز مانع از ورود مقادير اضافي كلسترول به بدن شود.


كنترل فشارخون

سديم معمولاً به شكل نمك در وعده‌هاي غذايي وارد بدن مي‌شود. اما اگر افزايش سديم با كاهش پتاسيم همراه شود، نتيجه آن

افزايش فشارخون است. انجير از طرفي داراي مقادير زيادي پتاسيم و از طرف ديگر داراي ميزان كمي سديم است. در نتيجه اين

ميوه براي مبارزه با فشارخون گزينه بسيار مناسبي است. انجير با ايجاد تعادل در فشارخون براي شما آرامش به همراه مي‌آورد.


جلوگيري از يبوست


در هر سه عدد انجير متوسط، حدود 5 گرم فيبر وجود دارد. اين ميزان فيبر زياد به بهبود عملكرد دستگاه گوارش و روده‌ها كمك كرده

و مانع از ايجاد يبوست مي‌شود. فيبر علاوه بر جلوگيري از يبوست، مانع از اسهال نيز مي‌شود و عملكرد روده‌ها را به‌طور كلي

متعادل مي‌كند.

پيشگيري از سرطان روده

حضور فيبر باعث مي‌شود حذف راديكال‌هاي آزاد از بدن ساده و سريع‌تر صورت گيرند. راديكال‌هاي آزاد، علت ايجاد سرطان در بدن

هستند. فيبر فعاليت روده را تنظيم مي‌كند و به بهبود عملكرد آن كمك مي‌كند.


مقابله با برونشيت

مواد شيميايي طبيعي موجود در برگ‌هاي انجير مواد خوبي براي جوشاندن هستند. دم‌كرده برگ انجير براي بسياري از بيماران

تنفسي تجويز مي‌شود. يكي از مشكلات تنفسي، برونشيت است كه مي‌توان به بهبود آن با مصرف دم‌كرده برگ انجير كمك كرد.

همچنين اين دم‌كرده براي افراد مبتلا به آسم نيز مي‌تواند مفيد باشد و علائم آن را كاهش دهد.



تقويت استخوان‌ها

انجير سرشار از كلسيم است. كلسيم نيز براي تقويت استخوان‌ها يك ضرورت محسوب مي‌شود. هر چه مصرف كلسيم افزايش

يابد، استخوان‌ها تقويت مي‌شوند و احتمال آسيب‌ديدگي يا ابتلا به پوكي استخوان در سنين بالا كاهش مي‌يابد. انجير همچنين

داراي فسفر است. فسفر در شكل‌گيري استخوان‌ها يا جوش خوردن آنها پس از آسيب‌ديدگي يا شكستگي موثر است.



محافظت در برابر سرطان سينه

ثابت شده است كه فيبر موجود در انجير از خانم‌ها در برابر سرطان سينه پس از يائسگي محافظت مي‌كند. در اين دوران، تعادل

هورمون‌ها در بدن خانم‌ها ممكن است برهم خورد همين امر موجب ايجاد بيماري‌هاي گوناگون شود. سيستم‌هاي گوناگون در

بدن با يكديگر ارتباط بسيار نزديكي دارند. از اين رو اگر تعادل هورمون‌ها بر هم خورد، سيستم ايمني بدن نيز تحت تاثير قرار

مي‌گيرد. در نتيجه توانايي بدن براي مبارزه با راديكال‌هاي آزاد كه عامل اصلي ايجاد انواع سرطان هستند كاهش مي‌يابد.